Sponsor

Trafikstyrelsen ændrer praksis - Nye betingelser ved flyforsinkelser

Man vil fremover følge følge EU lovgivningen, når det drejer sig om betingelser ved flyforsinkelser på mere end 2 timer.

Det sker efter at DR Kontant i Maj påpegede, at styrelsen i næsten fire år, ikke har fulgt en EU-dom på området. En forsinkelse skal regnes fra det tidspunkt, mindst én af flyets døre åbnes, og passagererne rent faktisk kan forlade flyet. Hidtil har styrelsen regnet tiden, allerede fra det tidspunkt hvor flyet holder stille efter landing.

Men på et møde med luftfartsbranchen den 24. maj 2017, oplyser Trafikstyrelsen nu, at man pr. 1. juli 2017 ændrer kurs og fremadrettet vil følge EU-domstolens praksis.

Over eller under to timer?

Reglerne siger klart, at flypassagerer har krav på erstatning, hvis et fly er mere end to timer forsinket, og dette gælder altså som nævnt, fra den første dør åbnes, og passagerne kan begynde at forlade flyet. Læs denne fulde artikel på dr.dk

En historie fra det virkelige liv

På en tur til New York i december 2015 blev et ungt par forsinket næsten 3,5 timer. De skriver til Norwegian, men får afslag.

Vi får at vide pr. mail, at flyet kun var forsinket to timer og 59 minutter, og at vi derfor ikke har ret til kompensation, siger Frederik Olesen. Norwegian regner forsinkelsen, frem til hjulene rammer landingsbanen og kommer så lige under tre timer. Trafikstyrelsen afviser også parrets klage, men i byretten tilkendes de kompensation, da retten følger EU-dommen på området.

Mere info

Din udrejse og din hjemrejse betragtes som to selvstændige flyrejser, selvom du har booket dem i én bestilling.
I nogle tilfælde er det flyselskab, som varetager flyvningen, ikke det samme som det selskab, du har købt billetten af. Hvis der opstår problemer, er det kun det selskab, der varetager flyvningen, der kan holdes ansvarligt.

Apropos "tabte" penge ved flyrejser

Et andet emne, men alligevel delvist relevant. Jeg vil anbefale dig at læse denne artikel, som fortæller dig om hvor vigtigt det er, at ens navn står 100% korrekt på ens boardingcard, i forhold til navnet i ens pas. Det kan nemlig blive rigtig dyrt at lave en lille bitte fejl.

Kommentarer

Din email vil ikke blive offentliggjort