Sponsor

Berlin har det hele og turen starter her

Inden du kaster dig ud i de mange oplevelser og attraktioner i Berlin, bør du starte din sightseeing med at købe et Berlin WelcomeCard. Dette inkluderer gratis transport med bus og tog, samt rabat på kultur- og touristattraktioner. Du kan købe Berlin WelcomeCard online, eller i touristinformationer og billetautomater.

Brandenburger Tor & Unter Den Linden

Nogle attraktioner i Berlin, er naturligvis mere kendte end andre, og blandt de mest kendte, kan nævnes Brandenburger Tor som du finder på den smukke Pariser Platz. Husk at kigge op, og helst på afstand, for deroppe på toppen, ser du den imponerende Quadriga statue. Fra Brandenburger Tor kan du nyde spaserturen ned ad den berømte og meget smukke boulevard: Unter den Linden.

Sejltur på Spree

Floden Spree (47 kilometer) og Havel (27 kilometer) løber gennem byen, og samlet har Berlin 180 kilometer floder og kanaler. Det siges at Berlin har flere broer end Venedig, Amsterdam og Stockholm tilsammen. Derfor er det også meget naturligt, at Berlin byder på en lang række sejlture på Havel, Spree og de mange søer.

En bådtur er en rigtig hyggelig og anderledes måde at opleve Berlin på. Man kommer forbi mange af de kendte seværdigheder og er vejret til det, kan man på de fleste både sidde på dækket. Husk at være opmærksom og dukke hovedet, for flere gange under turen, vil I sejle under meget lave broer.

Priserne og sejltiderne varierer meget, så det er en god idé at tjekke ruter og priser inden du stiger ombord.

Kanalrundfart i Berlin

Offentlig transport til de mange attraktioner i Berlin

Det er ikke offentlige transportmidler man mangler i Berlin; U-bahn, sporvogne, taxaer, busser og tog, (togstationerne er for det meste ubemandede men har billetautomater). Husk billetten og sørg for at stemple den inden du starter turen. En eventuel bøde er på 40 EUR (300 DKR).

Bus #100 er også en slags sightseeing bus

Der er virkelig mange seværdigheder i Berlin og du anbefales derfor at sætte en forlænget weekend af til besøget. Et godt sted at starte, kan faktisk være en tur med bus nummer 100 som bl.a. kører forbi de vigtigste seværdigheder, som f.eks. Rigsdagsbygningen og det fantastiske Schloss Bellevue. Så er du igang ;- )

Stemningsbilleder & kendte attraktioner i Berlin

attraktioner i berlin

De alternative seværdigheder i Berlin

Det er næsten umuligt at finde en hjemmeside som ikke omtaler alle de "almindelige" attraktioner i Berlin. Det er fuldt forståeligt, for de er virkelig skønne. Men der er ingen grund til, at endnu en webside begynder at remse dem op. Derfor vil vi i denne artikel gennemgå de mere specielle attraktioner i Berlin.

STASI FÆNGSLET

Af de mange attraktioner i Berlin, er Stasi fænglset en af de mest oversete og mest spændende af dem alle. Det officielle navn er Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen og er et museum indrettet i de bygninger som fra 1951 til 1989 husede den daværende østtyske efterretningstjeneste Stasis varetægtsfængsel i Hohenschönhausen.

Museet blev indviet i 1994 og har som formål at vise metoderne og konsekvenserne af den politiske straf og undertrykkelse, som foregik i det SED-styrede DDR. Det var primært politiske fanger, der blev fængslet i Hohenschönhausen, hvor de blev psykisk og fysisk tortureret.

Bygningen blev fra 1930'erne anvendt som storkøkken og under den sovjetiske besættelse fra 1945 indrettede NKVD en koncentrationslejr i bygningen, der kom til at huse mere end 20.000 politiske fanger og andre, som var uønsket af kommunisterne.

I oktober 1946 blev kz-lejren omdannet til det centrale varetægtsfængsel for NKVD i Tyskland. Fangerne blev tortureret på forskellig vis. Stasi overtog fængslet i 1951, og det blev efterhånden udvidet. Kapaciteten var normalt ca. 200 fanger. Stasi droppede med tiden den fysiske tortur til fordel for psykisk tortur som isolation og søvnberøvelse. Fangerne var primært såkaldte 'republikflygtninge' – mennesker, der forsøgte at flygte til det demokratiske vesten og/eller var i opposition til SED. Fængslet blev lukket efter kommunistregimets fald i 1989 og bygningerne fik fredningsstatus i 1992. Bygningerne er bevaret i original stand og museets rundvisere er bl.a. tidligere fanger.

Adressen: Genslerstraße 66, 13055 Berlin, Tyskland
Hjemmesiden: stiftung-hsh.de

Attraktioner i Berlin: Stasi fænglset

ET HEMMELIGT STASI FÆNGSEL MIDT I POSTDAM

Vi har fundet endnu et Stasi fængsel, men endnu mere anonymt. Midt i Potsdam, i et lidt anonymt hus fra 1700 tallet i Lindenstrasse 54 gemmer sig et dystert fængsel. Et klassisk fængsel med flere etager af celler. Små rum med gughuller. Både nazisterne, russerne og STASI har brugt fængslet til politiske fanger.

Nazisterne brugte det til udøvelse af deres terror-regime og holdt politiske modstandere og folk af uønsket race fanget her. Ja sågar folk med epilepsi er blevet holdt fanget i dette fængsel.

I 1945 og frem til 1952 var det Russerne som benyttede fængslet. Russerne holdt tusinder af fanger her og de stakkels mennesker blev idømt hårde domme som f.eks. 25 år i sibirien for ganske små "forseelser". En del blev dømt til døden og ikke nødvendigvis for nazi-forbrydelser. En vittighed om Joseph Stalin kunne være nok.

I 1952 overtog STASI fængslet og indtil 1989 fængslede man personer som f.eks. havde forsøgt udrejse, eller for "spionage", "Hetz" eller anden "ulovlig grænseoverskriden". Det var politiske fanger.

Attraktioner i Berlin: Hemmeligt Stasi fængsel

BERLINER UNTERWELTEN

Under Berlins overflade finder man både kirkegårde, skjulte beskyttelsesrum, kloaker, u-bahn, glemte motorveje og en fly fabrik. Foreningen "Berlin Underworlds Association" finder og dokumenter de skjulte installationer. Nogen af dem kan besøges af offentligheden.

DEN FØRSTE TUR - Mørke verdener - En tur igennem en bunker fra Anden Verdenskrig
Mange mennesker går lige forbi den grønne dør på Banegården Gesundbrunnen, og ved ikke hvad der gemme sig inde på den anden side. Det må have været uendeligt trist, at være tvunget til at søge beskyttelse i bunkeranlæggets trænge rum og kun have bombernes hylen som lydbillede.

I Berliner Unterwelten museet koncentrere man sig om bombekrig og man præsenteres for krigsskrot og andre efterladenskaber fra Den anden verdenskrig. Unterwelt-museet viser billeder og udstillingsstykker, der drejer sig om Berliner rørpost, bryggerikældre og kloaksystemet.

Offentlige ture (på dansk): hele året: Lørdag og søndag kl. 12.30
Ekstra ture: fra d. 1. juni til d. 31. oktober: Mandag kl. 12.30
Varighed ca. 90 minutter - Entre 11 Euro

DEN ANDEN TUR – U-Bahn, bunker og den kolde krig
På denne rundvisning vises sporene fra den kolde krig i undergrunden og som forberedelse til en kommende atomkrig reaktiverede man i den vestlige del af Berlin, beskyttelsesrum fra Anden Verdenskrig, til beskyttelse af civilbefolkningen.

I løbet af rundvisningen besøger du først et beskyttelsesrum fra Anden Verdenskrig, der blev istandsat i starten af 1980‘erne, og ser forskellige udstillingsstykker og fotografier, der omhandler den kolde krig og det civile forsvar. Derefter kører man med U-bahnen ét stop til stationen Pankstraße, hvor man får et indtryk af, hvordan en veludrustet atombunker ville have fungeret i tilfælde af atomkrig. Du vil få en fornemmelse for, hvordan det ville have været at være under jorden, hvis tredje verdenskrig var brudt ud.

Offentlige ture (på dansk): fra d. 1. april til d. 31. Oktober: Lørdag og søndag kl. 10.30, Varighed ca. 90 minutter, Entre 11 Euro.

Hjemmeside: http://www.berliner-unterwelten.de/da.html
Billetsalg/Vigtige informationer: I pavillonen ved siden af U-Bahnhof Gesundbrunnens sydlige indgang (foran Kaufland) Brunnenstraße 105, 13355 Berlin.

Bestilling af billetter eller forsalg er ikke muligt. Man kan kun betale med kontanter.
Der er INGEN TURE: 17./18. juni 2017, 23. – 26. december 2017 samt 1. januar 2018.
Rundvisninger er ikke egnet for børn under 7 år, der desværre er forment adgang.

Attraktioner i Berlin: Berliner Unterwelten

DE MERE UNDERHOLDENDE ATTRAKTIONER

De resterende attraktioner i Berlin, er ovre i den "lette genre" og sikkert mere kendte for de fleste, men dog stadig i den lidt mere specielle kategori, som ikke er omtalt helt så tit i turistbøgerne.

Madame Tussauds Berlin

Madame Tussauds Berlin er forholdsvist nyt og måske fordi det netop ligger i Berlin, fik det en lidt speciel start. På åbningsdagen rev en af gæsterne Hitlers vokshoved af! Det sker vist kun i Berlin. Du finder voksmuseet midt på den kendte boulevard Unter den Linden.
https://www.madametussauds.com/berlin/de/

Attraktioner i Berlin: Madame Tussauds

Berlin Dungeon

Berlin Dungeon er en del af en international kæde af forlystelser, der laver "Dungeons" i en række storbyer, bl.a. i Hamborg og det er ligesom McDonalds, de ligner hinanden rigtig meget, så har du været i det ene, behøver du ikke det andet. Inde i "grotten" kan du på nært hold opleve hårrejsende gyserhistorier fra Berlins historie. Der er involveret masser af special-effects og skuespillere.

Attraktioner i Berlin: Berlin Dungeon

AquaDome

Den største cylindrisk tank i verden, og indeholder mere end 1 million liter vand, koralrev og hundredvis af fantastiske fisk. Akvariet ligger ved/i Hotel Radisson Blue, Berlin.

AquaDome Fakta:
– 25 meter høj
– Vejer over 2.000 tons
– 12 meter bred
– Over 1 million liter vand
– Over 1.500 fisk – ca. 97 forskellige arter
https://www.visitsealife.com/de/en/berlin/

Attraktioner i Berlin: AquaDome

Viktoriapark i Kreuzberg

Lad os slutte denne gennemgang af spændende attraktioner i Berlin af med en omgang nydelse og hygge. Viktoriapark i Kreuzberg er en dejlig park med et "bjerg" og vandfald, perfekt til en slapper fra den pulserende storby. "Bjerget" er 66 meter høj og på toppen finder du et monument til minde om krigene i 1813-15. I toppen af monumentet findes et jernkors som angiveligt har givet bjerget og bydelen Kreuzberg (korsbjerget) sit navn.

Vandfaldet er 24 meter højt og giver en skøn og hyggelig stemning. I parken ligger også Golgatha Biergarten. En stor biergarten der byder på øl og drinks og om aftenen byder de op til dans, nogle aftener med livemusik.

Attraktioner i Berlin: Viktoriapark i Kreuzberg

GEM ATTRAKTIONERNE PÅ DIN SMARTPHONE MED GOOGLE MAPS

1. Klik knappen for at åbne POI kortet.
2. I Google Maps skal du klikke på ‘FØLG’.
3. Herefter er den pågældende POI gemt i Google Maps, under punktet ‘Dine Steder’ / ‘Gemt’.

Skulle du senere ønske at fjerne POI’en igen, skal du blot vælge den pågældende POI under ‘Dine Steder’ / ‘Gemt’, og her klikke på ‘Fjern`.

Hamborg, et alternativ til Berlin

Som tidligere nævnt, er der desværre ikke særlig gode flyforbindelser fra Jylland til Berlin. Derfor kan skønne Hamborg måske være et godt alternativ? Eller måske du bare skulle opleve dem begge?

De alternative attraktioner i Berlin
Berlin er en fantastisk storby at besøge og den byder simpelthen på alt hvad hjertet kan begærer, uanset om du er til det store historiske vingesus, til smukke (og spændende) attraktioner, eller om du mere er til powershopping og lækker mad. Der er desværre ikke særligt gode flymuligheder fra Jylland, men til gengæld fine muligheder fra Kastrup. Vi andre må starte bilen og køre de ca. 450 km. fra grænsen.
ATTRAKTIONER90%
RESTAURANTER85%
PRISNIVAU80%
TILGÆNGELIGHED (FRA JYLLAND)75%
83%Samlet Score
Brugernes bedømmelse: (6 Votes)
95%

Kommentarer

Din email vil ikke blive offentliggjort