Sponsor

Der er masser af smukke, dejlige og spændende steder at besøge, både ude og hjemme. Men der er også turist skuffelser ind i mellem. Mange af de attraktioner og steder som er ekstraordinært kendte, trækker naturligvis også ekstraordinært mange besøgende, men måske mange af de besøgende af og til føler sig lidt skuffet efter besøget? Bare fordi et sted er kendt, behøver det jo ikke nødvendigvis også at være spændende eller unikt.

Mine største turist skuffelser

Turist skuffelser: Venedig | Italien

Først skal du lige af med bilen, det i sig selv kan være en udfordring. Når du finder et P-hus eller anden parkering, skal du til lommerne og det er dyrt. Det var det ihvertfald for os, da vi (fordi der ikke var andre muligheder), blev ledt ind i det store P-hus nede ved havnen. Så skal du videre over til selve øen og her er flere transportmuligheder, også til pænt høje priser.

Når du så kommer over til selve Venedig, vil du bestemt ikke være "Palle alene i Verden", tværtimod; Her er vanvittigt mange mennesker i sæsonen, og mange vil sikkert føle desideret ubehag, ved at være så sammenpresset. Skal du ind og se den, (indrømmet), smukke Markus kirke? Så stiller du dig bare i kø og venter... og venter... og venter... Dog vil du naturligvis kunne opleve væsentligt kortere kø, hvis du besøger Venedig på formiddage og på hverdage og udenfor højsæsonen.

Bare det at finde et sted at sidde ned og drikke en kop kaffe eller nyde en øl, kan være en længervarende proces.

Turist skuffelser: Det skæve tårn i Pisa | Italien

Tårnet er 55,86 m højt på den laveste side og 56,70 m på den højeste. Det giver en hældning på 3,97°. Væggenes tykkelse er 4,09 m ved jorden og 2,48 m ved toppen. Vægten er anslået til 14.500 tons og tårnet som har 294 trin er u-betinget den mest kendte attraktion i området. Men når man står der, er oplevelsen altså heller ikke større end så som så. Byen er egentlig ganske smuk, men ikke en køretur værd, med mindre man i forvejen er i området, og så skal man være forberedt på, at der også her er rigtig mange mennesker i højsæsonen. Køen for at komme op i tårnet er lang og souvenirboderne, står (også) pakket side om side. Pris; 18 Euro pr. stk, (ca. 135 DKR).

Hvis du vil op i tårnet midt i højsæsonen, er det tilrådeligt at bestille billet i forvejen via hjemmesiden. Eventuel forudbestilling skal ske senest 15 dage før besøget.

Nogle vittige hoveder siger, at det sjoveste ved at besøge det skæve tårn i Pisa, er at se alle de mennesker som absolut skal fotograferes i den kendte, eller "berygtede" stilling, hvor de skal "støtte tårnet" så det ikke vælter...

Turist skuffelser: Den Spanske Trappe | Rom, Italien

Berlinske beskriver det så rammende: En af de attraktioner, hvor man ikke rigtig ved, hvorfor den er så berømt - man har bare hørt om den så mange gange, at man synes, man skal forbi. Og når man så står dér på Piazza di Spagna og kigger på trappen, ser man... en trappe.

135 trin og fyldt med turister og det er det... Men lidt sjovt, da vi sidste år besøgte Rom og (som alle andre), absolut skulle ned og se "de der trapper", blev vi mødt af et helt andet syn; en gabende tom trappe. Den Spanske trappe var nemlig lukket for offentligheden pga revovering.

Turist skuffelser: Det gule marked | Prag, Tjekkiet

Danskerne kender nok bedst Prazska Trznice (Prags marked), som det “gule gule marked", men det er ved at være meget længe siden, at dette var et spændende marked hvor man kunne købe alverdens (kopi) varer, og i det hele taget nyde den fortættede og samtidig hyggelige stemning på det enorme marked.

På grund af den forstærkede indsats fra politiets side, mod illegal handel og skatte unddragelse etc., er alle disse boder i dag en saga blot. Tilbage står nogle boder/forretninger, som handler med grønt og andre dagligvarer. Efter sigende i en ganske fin kvalitet, men det er nok ikke lige præcis den form for marked en typisk turist vil opsøge.

Turist skuffelser: Paris, Frankrig

Jeg er helt klar over, at mange mennesker vil være lodret uenig med mig, men husk lige, dette er min personlige "favorit liste", som udelukkende bygger på egne meninger og forventninger til en god oplevelse. Men ja, Paris er med, på listen over steder som jeg ikke vil anbefale andre at tage til.

Pariserne er, i mange tilfælde, arrogante og overlegne. Priserne er skruet voldsomt op, og tangerer vel nærmest optrækkeri. Alene den lille "detalje", at det er helt normalt, at skulle betale væsentligt mere for en kold øl, blot fordi man gerne vil nyde den udenfor ved fortorvet... Men bevares; Paris har rigtig mange utroligt smukke og seværdige attraktioner at besøge, men sammenholdt med mine andre "ankepunkter", bliver jeg ikke mere positivt stemt, ved at skulle stå i kø i timevis, for f.eks. at komme op i Eiffel tårnet eller Triumfbuen.

Jeg indrømmer gerne, at jeg langt mere foretrækker Prag, hvis jeg selv skal vælge, og det står mig da heldigvis frit for :- )

Egentlig burde jeg vel også nævne "Den lille havfrue" i København & "Manneken Pis" i Bruxelles? Begge er i samme kategori; Bitte små stathuer, som i sig selv, (efter min mening), er voldsomt opreklameret... Hvad med dig, er du enig? eller har du yderligere "attraktioner" som du kunne tænke dig at "nominerer" til samlingen? ;- )

Kommentarer

Din email vil ikke blive offentliggjort