Sponsor

Weekend i Malaga

Dette var vores første weekend i Malaga og vi lettede fra Billund Lufthavn den første weekend i marts 2017. Temperaturen lå på ca. 0 graders ‘varme` og sne var på vej.

3½ timer senere landede vi i Malaga Lufthavn hvor termometret stod på 15 graders varme, (klokken var 23.00 om aftenen). De efterfølgende dage blev kun varmere og vi sluttede oppe på den rigtige side af 25 grader og høj sol.

Vi havde valgt Hotel Zenit som er et ganske udmærket hotel i gå-afstand til midtbyen. Lige uden for døren kører der busser til centrum med jævne mellemrum, men vi valgte nu at spaseer og turen tager ca. 20-25 minutter på gå-ben.

Efter check-in slentrede vi ned på Vino Mio som ligger forholdsvis tæt på hotellet, på et hyggeligt lille torv. Vi nød vores ankomst, det fine vejr og et par kolde øl. Vino Mio er faktisk ret hyggelig og kan anbefales som et 'pit-stop' på vej til og fra by-centrum.

Ikke voldsomt mange attraktioner, men...

Ud over vores ønske om at komme ned og opleve foråret som en forlænget weekend i Malaga, og forhåbentligt få lidt sol og varme, havde vi ikke den store viden om hvad vi kunne forvente os af Malaga by. Vi havde som nævnt valgt at flyve hertil og fordi vi 'kun' skulle være her i tre dage, valgte vi ikke at leje en bil og køre ud i området. Det havde vi nok gjort, hvis vores weekend i Malaga skulle trækkes ud over 4-5 dage eller mere.

Byen skuffer ikke, men lad det være sagt med det samme; en forlænget weekend i Malaga by var faktisk nok til os. Her er smukt og hyggeligt, men her er ikke mange desiderede seværdigheder og attraktioner.

De seværdigheder som er her, er til gengæld både skønne og smukke, men kan sagtens nås på et par dage. Så vores valg om 'kun` at tage en weekend i Malaga, viste sig at passe os vældig godt. Men når der nu ikke er voldsomt mange attraktioner, er der til gengæld mange skønne restauranter og fortovscafe’er, så denne tur blev helt naturligt en lidt anderledes ferie, hvor der var mere fokus på hygge end på desiderede oplevelser.

Tapas på La Taberna del Pintxo Larios

Jeg tror, at Malaga må være én af de byer i Europa som har flest restauranter overhovedet? Jeg har selvfølgelig ikke nogen 'videnskabelig dokumentation` og kan udelukkende sammenligne med andre byer vi har rejst til, men her er under alle omstændigheder rig mulighed for masser af god mad, kolde øl, vin og ikke mindst TAPAS (som iøvrigt kan anbefales).

Ingen weekend i Malaga uden tapas og jeg vil gerne anbefale Jer at gå hen på den skønne La Taberna del Pintxo Larios. Du kan få meget andet end kun tapas på La Taberna del Pintxo Larios, men tro mig bare; det der tapas, det kan de altså finde ud af her. Vi besøgte La Taberna del Pintxo Larios to gange og sad begge gange udenfor og kunne nyde gade livet mens vi indtog den gode mad og et par iskolde glas hvidvin.

Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro byder på en helt fantastisk udsigt over byen og havnen. Endvidere kan du se direkte ned på tyrefægterarenaen, som vi dog ikke gik ned og så nærmere på, simpelthen fordi denne form for dyre mishandling ligger os meget fjernt. Entreen til kastellet er billig og det er skønt at slentre rundt og nyde de smukke gamle ruiner og ikke mindst udsigten. Dette er som minimum én af de seværdigheder du bør unde dig selv, når du er på weekendtur til Malaga.

Paseo Parque

Neden for Catillo De Gibralfaro, i området hen mod havnen, gik vi gennem den helt fantastisk smukke Paseo Parque, en skøn park, lige midt i byen og alligevel så langt væk fra alt. Parken er egentligt 'bare' én lang park, som følger vejen hen forbi havnen, men den er hyggelig og perfekt til blot at slentre afsted i, og ud over de smukke palmetræer, findes mange små pladser undervejs. Hver af disse har f.eks. sin egen skulptur eller stathue, samt naturligvis små bænke, hvor man kan sidde og nyde livet i Malaga.

Aftenstemning i midtbyen

Da vi en aften skulle finde en Restaurant at spise på, blev vi meget overraskede over, at Google Maps foreslog os Restaurant Block House. Vi kender i forvejen denne Restaurant kæde fra vores mange rejser rundt i Tyskland. Block House er Tyskernes svar på Jensens Bøfhus, og er bestemt et besøg værd. Maden er god og til yderst rimelige priser. Vi havde bare ikke forventet at finde en Block House Restaurant, når vi nu var afsted på en weekend i Malaga.

Men efter en hyggelig middag på restauranten, vandrede vi rundt på må og få og nød den lune aftenstemning og alle de smukke belysninger som lyser hele Malaga by op. Man skal godt nok være meget u-romantisk, for ikke at lade sig fange af stemningen her ;- )

Alcazaba

Tæt på Castillo De Gibralfaro, som vi besøgte tidligere, (faktisk lige ved siden af), finder vi den u-betinget mest besøgte turistattraktion i Malaga, nemlig Borgen Alcazaba. Denne borg er helt fantastisk smuk og et meget spændende sted at besøge når man er afsted på weekend i Malaga.

Vi besøgte jo Malaga tidligt i Marts, og det er nok en del af forklaringen på, at der faktisk ikke var ret mange mennesker her, men her, akkurat som mange andre steder rundt i Malaga, står de smukke appelsintræer nærmest side om side, og det lykkes faktisk Jette at få en af dem pillet ned fra træet.

Jublen ville ingen ende tage, indtil hun fik den pillet og smagte på den… Uanset hvor smuk og stor den var, smagte den grangiveligt mere af grapefrugt, end appelsin, men Jette fik sin lyst styret :- )

Katedralen i Malaga

Jeg tror aldrig vi har været på en ferie, eller weekend, uden også at besøge mindst én af de mange smukke kirker, og vores weekend i Malaga blev ingen undtagelse. Sådan cirka midt i det hele, finder du Malaga Katedral.

Bevares, Katedralen er smuk, men på ingen måde speciel i.fh.t. alle andre tilsvarende kirker vi har set, og til en pris på 5 Euro pr. person, synes vi nu ikke helt den kunne leve op til forventningerne. Men det er måske smag og behag.

Cementerio de San Miguel

Meget tæt på vores hotel, (Zenit Hotel Malaga), finder vi den smukke, men MEGET nedslidte kirkegård, Cementerio de San Miguel. Også her på Cementerio de San Miguel, finder vi igen mange af de smukke og farverige appelsintræer, som med deres kraftige grønne og orange farver, står i en meget skarp kontrast, til de slidte, (men samtidig smukke) gravsteder. Det er ganske gratis at besøge Cementerio de San Miguel og kan klart anbefales hvis man er ude i den ende af byen. Bemærk dog åbningstiderne, som bl.a. kan ses på Google Maps!

Vores sidste aften i Malaga

Vores weekend i Malaga lakkede mod enden og traditionen tro skulle vi naturligvis finde et helt særligt sted, at nyde maden og hinanden på. Denne gang faldt valget på den super hyggelige Restaurant American BBQ nede i midtbyen og det skulle vise sig at være det perfekte valg for os.

Personalet var super venlige og meget professionelle, og maden… MUMS. Skulle vi give dem stjerner, ville de u-betinget få fem ud af fem, både for maden og vinen, men bestemt også for betjeningen. Her følte man sig virkelig velkommen og blev opvartet uden det hverken blev for meget, eller for lidt.

Glimt i øjet, effektive og meget diskrete på én og samme tid. Jeg mindes ikke at have smagt en bedre steak end den jeg fik serveret her. Dejlig mad og tilpas store portioner. Hertil to gode glas rødvin og 2-3 luksus øl a ½ liter. Prisen var DKR 260,- og til at slutte af på, mens vi ventede på regningen, fik vi en lille skarp hver, (med i prisen). Den var egentlig ikke skarp og kan nærmest betegnes som en Gin/Lime eller noget i den stil. Skulle vi ske at komme tilbage på endnu en weekend i Malaga, vil vi med sikkerhed besøge American BBQ igen.

Lufthavnen i Malaga

Malaga Lufthavn er stor, endda ret stor. Men er samtidig yderst brugervenlig og overskuelig. Den gamle terminal 2 er under renovation, men uanset om man skal afrejse fra denne, eller fra den nye terminal 3, vil det blive i terminal 3 man skal opholde sig indtil man skal boarde sit fly. Er du ryger skal du være opmærksom på at der ikke er mulighed for rygning indendørs. Men udenfor (inden check in) er der til gengæld mange muligheder.

Annonce

GEM ATTRAKTIONERNE PÅ DIN SMARTPHONE MED GOOGLE MAPS

1. Klik knappen for at åbne POI kortet.
2. I Google Maps skal du klikke på ‘FØLG’.
3. Herefter er den pågældende POI gemt i Google Maps, under punktet ‘Dine Steder’ / ‘Gemt’.

Skulle du senere ønske at fjerne POI’en igen, skal du blot vælge den pågældende POI under ‘Dine Steder’ / ‘Gemt’, og her klikke på ‘Fjern`.
Forlænget weekend i Malaga
Forventer du rigtig mange attraktioner og seværdigheder, skal du ikke vælge en ugelang ferie i Malaga, med mindre du har mulighed for at leje en bil og køre ud i området, hvor du iøvrigt kan finde mange smukke naturoplevelser. Men skal du ‘kun’ have en forlænget weekend i Malaga og er du til sol og varme samt god mad og kolde drinks, så vil Malaga være et rent slaraffenland for dig. For os var det lækkert, at man på få timer kan flyve væk fra den kolde Danske vinter og lande i sol og varme, selv om kalenderen først lige var hoppet ind i Marts måned, faktisk kun den 3. Marts. Vi kunne godt finde på at gentage turen på et tidspunkt, også selv om vi normalt ligger meget vægt på mange attraktioner. Det kunne vi finde på, fordi vi hurtigt fandt ud af, at Malaga by, har så mange andre skønne muligheder og oplevelser at tilbyde, end 'kun' attraktioner.
ATTRAKTIONER60%
RESTAURANTER90%
PRISNIVAU80%
TILGÆNGELIGHED (FRA JYLLAND)90%
80%Samlet Score
Brugernes bedømmelse: (3 Votes)
88%

2 Responses

  1. Kirsten

    Man får altså seriøs udlængsel og rejsefeber ved at bladre rundt på denne side. Tusind tak, flot arbejde.

    Med venlig hilsen
    Kirsten og Hans

    Svar

Kommentarer

Din email vil ikke blive offentliggjort