Sponsor

Turen går til Fantastiske Rom

En ferie i Rom er en oplagt mulighed for de fleste, ja faktisk også hvis du blot leder efter et rejsemål til en forlænget weekend. Glem ikke, at når du afholder ferie i Rom, bør du også besøge byen Tivoli, (en times tid i tog). Her vil du (også) få en u-forglemmelig dag og helt fantastiske oplevelser for både øje og sind.

Efter mere end 25 år, som udelukkende har budt på bilferier rundt i Europa, valgte vi i 2016, af flere grunde, at hoppe på et fly istedet. Turen gik til Rom efter en pludselig indskydelse, en tur som skulle blive en af vores bedste ferier nogensinde… Nej den bedste!

Vores planlagte landing i Ciampino lufthavn, skulle ske klokken 22.40, men blev desværre forsinket et par timer, fordi en passager tidligere var blevet dårlig og flyet derfor måtte tage en ekstra landing i Tyske Barden Barden. Derfor fløj vi altså først ind over Rom efter midnat, men sikken et syn som mødte os; Fantastisk.

Ferie i Rom - Ciampino Lufthavn

Transport til Rom fra Ciampino Airport

Rom har to lufthavne og ankommer du til Ciampino Lufthavn, (det gjorde vi), skal du være opmærksom på, at sidste lufthavnsbus forlader området klokken ca. 23.00 og det samme gør stort set alle taxaer. Så har du ikke bestilt en taxa i forvejen, kan du hurtigt få et stort problem med at komme ind til byen.

Nu ankom vi jo desværre først efter midnat og på det tidspunkt var der faktisk ikke flere transportmuligheder til byen. De sidste taxaer var kørt og vi så folk som gjorde klar til at sove på trapper og bænke i området.

Vi havde ellers selv forudbestilt en taxa, men det gik desværre i ged, simpelthen fordi jeg havde glemt at aktivere mulighed for opkald i udlandet, (man er vel på ferie og vil ikke forstyres). Men det betød så også, at vi ikke modtog to SMSer fra transportøren. Fejlen var altså ikke deres skyld, men min alene.

Pirat taxa
Heldigvis ankom der pludselig en pirat taxa og selv om man normalt bør holde sig fra disse, må jeg indrømme, at jeg på den tid af natten, så lidt stort på denne tommelfingerregel. Det skulle nu vise sig at blive ganske fornøjeligt og til en pris som vi aftalte på forhånd, (50 Euro). Jeg skal love for, at vi fik noget af en køretur. Han stoppede ganske vist, næsten da, for rødt lys, men ellers gik det over “stok og sten”, ind gennem byen og frem til vores hotel.

Vi skulle være i Rom i fem dage, (ingen af os er til lange ferier) og vejret bød på høj sol og 30 grader hver dag. Selve Rom centrum, den gamle bydel, er stor, men faktisk ikke større end at vi sagtens kunne gå fra den ene fantastiske oplevelse til den anden, stort set uden brug af offentlige transportmidler.

Jeg vil kraftigt opfordre dig til at læse denne artikel vedr. transport fra Ciampino Airport til Rom om aftenen og håber du kan få nogle gode råd med på vejen.

Transport i Rom

Vi havde kun sjældent brug for transport rundt i byen og valgte derfor kun at købe til 24 timer ad gangen. Prisen var 7 Euro pr. stk. og dækker bus, tog, metro og sporvogne. Køber man til flere dage, vil prisen naturligvis blive forholdsvis lavere.

Du køber billetterne på stationerne, eller i en af de mange Tabac/Lotto forretninger, men HUSK at stemple dem inden du træder ind i den første metro, bus eller tog etc.

Du stempler kun én gang pr. billet og når du først har stemplet, er din billet aktiveret. Det er MEGA MEGET dyrt at blive taget uden gyldig billet, og du kan glemme alt om dårlige undskyldninger, “jamen jeg er turist og vidste ikke”. Det er cash betaling og til beløb du sent vil glemme, faktisk kan det let blive flere tusinde kroner!

Vand vand og mere vand!

En anden vigtig information er vand. Normalt drikker jeg aldrig vand, men når man vandrer rundt i den stegende varme og i det ret lukkede bymiljø, bliver man hurtigt klar over, at man skal have vand, vand og masser af vand.

Lyt til et godt råd; sluk ikke tørsten med sodavand eller øl, benyt dig istedet af de talrige muligheder for at få gratis vand. Rundt i hele byen er der massevis af vandhaner til at slukke tørsten. Det smager ikke bare godt, det er samtidigt iskoldt.

Køber du en almindelig danskvand, bliver den varm i løbet af 5-10 minutter, men køb alligevel én, for når den er tømt, kan du nemlig gemme flasken og derefter fylde den op med iskoldt rindende vand fra disse haner. Men brug IKKE springvandene, simpelthen fordi det er ulovligt og udløser bøder.

Der er nemlig netop fremkommet informationer om store bøder, hvis man opfører sig "upassende" ved bestemte attraktioner, springvand, kirker osv. - Læs denne artikel desangående.

På samme side får du endvidere informationer om de store bøder i forbindelse med køb af kopivarer m.m. - Så gør dig selv en tjeneste; Læs artiklen, for jeg tror du vil blive overrasket over, hvor "små ting", (for os turister), der skal til for at få en bøde i Rom (Italien generelt).

Oplevelser & Attraktioner når der holdes ferie i Rom | Rejsen starter her

Selv om vi først ankom sent til vores hotel, var det alligevel tidligt op, og efter en “så som så” -morgenmad på vores hotel, gik turen direkte ned til den skønne Palantinerhøj, ikke langt fra hotellet. Undervejs kom vi tilfældigt forbi “Pyramid of Caius Cestius“.

Palantino højen er en meget smuk og spændende oplevelse og fordi vi tilfældigvis besøgte stedet den første søndag i måneden, var entreen gratis, (dette gælder i øvrigt også Colosseum som nærmest ligger lige over for).

Husk iøvrigt altid, at det kan betale sig at købe billetten til Colosseum her ved Palantinerhøjen. Så slipper du nemlig for at stå i den længste kø ovre ved Colosseum, (men istedet stille dig i den noget kortere kø som er forbeholdt alle som allerede har en billet). Billetten gælder altid til begge steder.

Ferie i Rom - Pyramid of Caius Cestius

Colosseum

Efter at have gået rundt og nydt alle de skønne indtryk på Palantiner højen i en god times tid, gik vi over til Colosseum, hvor der var væsentligt flere mennesker. Men heldigvis havde vi jo allerede en billet og slap derfor for den meget lange kø, og kunne “nøjes” med at stå i den ikke helt så lange kø for os som havde billet.

Colosseum blev påbegyndt af kejser Vespasian i 70 e.Kr. og fuldført under hans søn Titus i 80 e.Kr. Det er et amfiteater og blev bl.a. anvendt til gladiatorkampe. Navnet stammer fra middelalderen, hvor amfiteateret blev opkaldt efter den store kolos, der stod på pladsen foran det flaviske teater, som det hed oprindeligt.

Der er plads til 5.000 ståpladser og ca. 50.000 siddepladser. Colosseum er en elipse med ydre mål 188 X 156 meter. Der var 76 offentlige indgange og en til byens magistrater, en til kejseren og to til de optrædende. I dag er kun bygningens nordlige halvdel intakt. Bygningens skelet er 80 store piller, som bærer facaden, og som har en højde på over 45 meter. Colosseum blev den 7. juli 2007 valgt som et af verdens syv nye underværker.

Ferie i Rom - Colosseum

Basilica di Santa Maria in Ara coeli

Eftermiddagen blev tilbragt rundt i byen, lidt på må og få, specielt gik der en del tid i området nede omkring Foro Romano. På et tidspunkt kom vi f.eks. helt tilfældigt forbi endnu en af de talrige trapper. Denne trappe var dog længere end de fleste og på toppen kunne vi se en, tilsynladende moderne kirke. Den så ikke ud af noget særligt, men nysgerrigheden vandt, så vi gik op af de mange trin for at kigge nærmere.

Det skulle vise sig at være Basilica di Santa Maria in Ara coeli og jeg skal love for at det ydre snyder, for indenfor viser Basilica di Santa Maria in Ara coeli sig som en ganske prægtig kirke, faktisk en af de smukkeste vi nogensinde har set. Har du bare en lille smule “hang” til smukke kirkerum, må du ikke snyde dig selv for denne.

Ferie i Rom - Foro Romano

Scarlett o’Hara

Jamen er det ikke… På vejen hjem til hotellet, kom vi helt tilfældigt forbi endnu en trappe, (dem er der altså mange af i Rom), og denne var ikke helt almindelig. Jeg tror ikke den er særlig kendt, men er man på de kanter, vil jeg alligevel anbefale dig at kigge forbi.

Ferie i Rom - Scarlett o’Hara

Peterskirken & Vatikanstaten

Vores anden dag i skønne Rom, startede med en tur til Vatikanet, den lille selvstændige stat i Rom. Vores fokus var naturligvis specielt rettet mod den enorme Peterskirke.

Peterskirken er en af verdens største kirkebygninger. Den er også kendt for sin benediktionsloggia, hvorfra en nyvalgt pave præsenteres første gang efter en afholdt konklave. Den afløste en oldkristelig basilika fra 300-tallet. Kirken ligger som sagt i centrum af Vatikanstaten som er en selvstændig bystat på 44,2 hektar i selve Rom og er verdens mindste suveræne stat, der har bred global accept. Vatikanstatens politik varetages af et enevældigt valgmonarki, hvor lederen af den romerskkatolske kirke har magten.

OBS: Vil du op i toppen af Peterskirken, skal du være opmærksom på, at der er mange trin op, faktisk hele 551 stk. og det er en hård tur op, tro mig. Faktisk bliver turisterne advaret via store gule skilte med rød skrift, at f.eks. hjertepatienter ikke bør gå op. Man kan dog heldigvis også vælge at tage elevatoren op.

En anden ting du skal være opmærksom på, og det er faktisk generelt gældende i stort set alle kirkelige områder i Rom. Man skal være 'tækkeligt' klædt, og kvinderne må ikke vise bare ben og skuldre. Vi anbefaler derfor at I selv medbringer et tyndt tørklæde til at svinge over skulderen inden I går ind. Man kan også købe disse tørklæder i små boder, men det bliver de nok ikke ligefrem billigere af.

Lige én ting mere... Dette område, må sammen med Coluseum området, være det mest besøgte. Her er mange mennesker, virkelig mange. Men her er også specielt mange "sælgere" som tilbyder dig hurtigere adgang og andre fordelagtige "tilbud". Måske er det rigtigt hvad de siger, (tror det faktisk), men måske er det blot fup i ét eller andet omfang? Vi sagde i hvert fald nej tak og klarede os rigtig fint uden.

Ferie i Rom - Peterskirken & Vatikanstaten

Byvandring i Rom midtby

Efter vores besøg i denne lille men magtfulde stat, gik turen videre ud i Rom, nye oplevelser og indtryk ventede. Nedenstående får du en række billeder fra denne eftermiddag og aften, simpelthen fordi billeder ofte fortæller mere end 1000 ord.

Ferie i Rom - Byvandring

Pause fra Rom - Udflugt til Tivoli og Villa D’este

Efter et par skønne, men hektiske dage i Rom, trængte vi faktisk til at komme lidt væk og få noget fred og ro omkring os. Derfor valgte vi at tage toget de ca. 35 km. op til en mindre by som hedder Tivoli. Turen tager ca. en times tid og er på alle måder turen værd.

Byen Tivoli er først og fremmest kendt for den fantastiske have Villa D’este. Vi havde læst mange rosende ord om Villa D’este og vi kan begge tilslutte os begejstringen – Vi fik en uforglemmelig dag som vi nød i fulde drag og som vi virkelig trængte til.

Også skønne oplevelser i Tivoli og Villa D’este

Terme di Caracalla

Dag nummer 4 startede med et besøg i Terme di Caracalla som er et fantastisk rekreativt område i Rom. Noget sidestykke til termerne i det gamle Rom er svært at finde i vor moderne tid, med mindre man kan forestille sig en badeanstalt, sport- og fitnessklub, botanisk have og et museum, bibliotek og medborgerhus i ét og samme kompleks.

Vi skal helt frem til kejsertiden før romerne i større tal for alvor lærer at værdsætte det daglige bad. Før denne tid var det en luksus for den rige del af befolkningen, og selv blandt disse, var det ikke altid man nåede meget længere end til det ugentlige bad.

Ferie i Rom - Terme di Caracalla

Aventine Hill

Vi var åbenbart gået i total “stress free-mode”, for efter at have slentret rundt og nydt Terme di Caracalla, gik turen videre til Aventine Hill, blandt mange kendt som “appelsinlunden“, (p.g.a. de mange smukke appelsintræer i parken). Her venter dig en virkelig flot udsigt og så kan man samtidig besøge kirken Santa Sabina.

Under den romerske republik var højen en folkelig bydel, beboet af plebejere, men blev senere et eksklusivt boligområde med store villaer, templer og luksuriøse badeindretninger. På Aventinerhøjen blev der fejret blandt andet ekstatiske fester til ære for Bacchus. I løbet af middelalderen blev Aventinerhøjen affolket og er til i dag domineret af klostre og haver.

Ferie i Rom - Aventine Hill

Sidste aften i Rom, i denne omgang

Efter en lang og spændende dag, var tiden efterhånden kommet til, at vi skulle nyde vores sidste aften i Rom, (i denne omgang, for vi kommer med garanti snart tilbage). Den skulle selvfølgelig være 'total i orden` og gerne romantisk, (kunne den næsten blive andet?). Vi gik ned til floden Tiberen og ja, her var der både hygge, stemning og gode muligheder for en romantisk aften, og det fik vi så :- )

Restaurant Danoi

Ordinær, men god aftensmad, samt hygge, stemning og gode Weissbier.
Aftensmaden blev, sammen med et par gode Weissbier, indtaget på Restaurant Danoi som er en superhyggelig og meget uhøjtidelig restaurant, hvor både tjenere og servitricer var helt specielt søde og ret underholdende, uden at det på nogen måde blev for meget. Her var ingen hastværk, vi kunne sidde lige så længe vi lystede og det gjorde vi så ;- )

Ferie i Rom - Alt godt har en ende...

Annonce

GEM ATTRAKTIONERNE PÅ DIN SMARTPHONE MED GOOGLE MAPS

1. Klik knappen for at åbne POI kortet.
2. I Google Maps skal du klikke på ‘FØLG’.
3. Herefter er den pågældende POI gemt i Google Maps, under punktet ‘Dine Steder’ / ‘Gemt’.

Skulle du senere ønske at fjerne POI’en igen, skal du blot vælge den pågældende POI under ‘Dine Steder’ / ‘Gemt’, og her klikke på ‘Fjern`.
Høj sol og fed ferie i Rom
Arrivederci Rom, vi ses igen! Som tidligere nævnt, er lange ferier ikke noget for os, én uge er rigeligt og fem dage er langt mere passende for os. Vi ferierer rimeligt intensivt og når at se og opleve mange ting når vi er afsted, dog uden på nogen måde at få stress, tværtimod. Rom kunne på alle måder imponere os og vi blev nærmest overvældede af de mange fantastiske oplevelser. Når man samtidigt kan få meget billige flyrejser hertil, er der for os ingen tvivl om, at dette må være vores bedste ferie til dato og vi er ikke i tvivl om at vi snart vil vende tilbage til denne fantastiske by. Rom blev kort kort sagt, ferien vi ikke ville hjem fra ;- )
ATTRAKTIONER100%
RESTAURANTER90%
PRISNIVAU85%
TILGÆNGELIGHED (FRA JYLLAND)95%
93%Samlet Score
Brugernes bedømmelse: (3 Votes)
99%

Kommentarer

Din email vil ikke blive offentliggjort