Sponsor

Bedre service og priser på en Autohof

Dette er en hyldest til de Tyske Autohof og jeg vil anbefale dig at ignorere de Tyske Rasthofs når turen går ned gennem Tyskland. I kommer forbi den ene efter den anden og som i Danmark, er de lette at komme til, de ligger alle umiddelbart langs motorvejen, og jeg tror de fleste som har kørt i Tyskland, også har været inde på en sådan rasthof.

Kig istedet efter Autohof skiltene. En Autohof er egentlig meget ens med en Rasthof, men der er alligevel nogle væsentlige (positive) forskelle.

På en Rasthof kan man få noget at spise, (dog af svingende kvalitet), og ungerne kan få en is og en sodavand med til den videre tur. Det tager ikke lang tid at blive lænset for en del Euro og det er ikke sikkert sulten er stillet særlig længe.

Du betaler for at benytte toiletterne, her skal du dog bemærke at du samtidig får udleveret en “værdikupon” som du senere kan benytte som delvis betaling i butikken. Du behøver ikke nødvendigvis at benytte dem med det samme, men kan tage dem med på din videre tur og bruge dem som betaling ved et senere stop.

Autohof

En Autohof er også en "Truckstop"

Jeg har kørt mange kilometer på den Tyske autobahn, men benytter kun meget sjældent disse rasthof. Prisen er for høj og maden er efter min mening for ringe. I stedet benytter jeg de mange “truckstops”, også kaldet autohof´s og det har jeg mange gode grunde til.

Åbent 24/7

Alle autohof´s har naturligvis åbnet 24/7/365, du kan købe brændstof, komme (gratis) på toilettet, handle ind og som regel få adgang til internet og sågar spille maskiner, men først og fremmest er prisen som regel væsentligt billigere og uden at kunne generaliser, er kvaliteten af maden som regel langt højere end på et rasthof.

Findes tæt på motorvejen

En typisk autohof ligger mellem 1 til 3 km. fra motorvejen og har gode til og frakørsels forhold, også med campingvognen på slæb, (en autohof er jo bygget til de store truckere). Jeg er naturligvis ikke den eneste som har fundet fordelene ved en autohof, men alligevel kan du forvente væsentligt mindre trængsel ved kasser, toiletter o.s.v. – I det hele taget vil du sikkert sætte pris på den rolige atmosfære som vi jo ellers ikke just er forvænt med på en Tysk rasthof.

Der er undtagelser, men heldigvis ikke mange

Men skal passe på med at generalisere. Der findes også mindre hyggelige autohof´s her og der, men overordnet set er oplevelsen meget positiv. Hygge, stemning, smilende servering og rimelige priser er mere standarden end undtagelsen på en Tysk autohof.

Også fastfood

Mange af dem har, ud over deres egen restaurant, også tilknyttet en Burgerking eller en McDonalds restaurant. Herudover har de ofte legeplads og skønne udenoms arealer hvor man kan sidde og hygge, eller lege med arvingerne inden turen går videre langs “der autobahn”.

Kommentarer

Din email vil ikke blive offentliggjort